Termékeink

Kezdőlap Ayurvédikus teák Ashwagandha tea
Ashwagandha

Ashwagandha tea

2000 Ft

Nyugtató hatású

Kategória: .
Tag: .

Termékleírás

  • Valeriana officinalis segít elaludni
  • Pozitív hatást gyakorol a teljes kikapcsolódásra, a jótékony pihenésre és a természetes alvásra
  • Withania somnifera hozzájárul a fizikai és mentális nyugalomhoz
  • Idegfeszültség és pszichikai terhelés esetén megnyugtat
  • Kimerültség, fáradtság és gyengeség esetén a szervezet vitalitását támogatja

Összetétel

valeriana officinalis, withania somnifera, centella asiatica, emblica officinalis, asparagus racemosus

 

Ajánlott adagolás

napi 2 – 3 csésze

 

Elkészítés

Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

 

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább 3 – 5 percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Megosztás